Skrivkramp?

Hans Möller 2014Skrivkramp? Nja, det har jag nog aldrig haft, och jag hoppas slippa det framöver också.

Jag har varit rätt så uthållig, tycker jag själv åtminstone. Under mina nästan 12 år på posten som Ideons VD har det väl blivit ca 500 stycken små texter som har kablats ut. Eller låt oss bestämma att denna ledaren är den 499:e i ordningen, så satsar jag på ett stort 500-jubileum nästa vecka! Det kan passa bra på alla sätt.

Hur det hela började 2003 minns jag knappast. Mer än att min företrädare på Ideon, Gertrud Elisabeth Bohlin, med jämna eller kanske t o m ojämna mellanrum hade skickat ut ett veckobrev med en inledande text från Ideons VD.

Jag hade i mitt tidigare företag, Primant, envetet använt veckobrevet för intern kommunikation med våra anställda konsulter, som satt på uppdrag ute hos kund i stort sett jämt. Och de behövde få lite skvaller om vad som hände inne på kontoret.

Så jag körde igång och började skriva den här ledaren varje vecka på Ideon. Redan efter ett par veckor fick jag en helt suverän kommentar från Håkan Morän, som då satt som VD för Teknopol. ”Det där kommer du aldrig att orka med att skriva speciellt länge! Du kommer att tröttna.”

Det var en alldeles perfekt kommentar, för så mycket tävlingsmänniska (och envis smålänning) är jag att jag i den stunden bestämde mig för att aldrig vika ner mig. Och det har jag inte gjort. Inte hittills i alla fall.

Så om ni har haft nöje av att läsa denna ledare, så är det Håkan ni ska tacka mest.

Jag har fått många uppmuntrande kommentarer under alla de här åren, men det roligaste tyckte jag var följande: ”Vem är det som skriver dina ledare? Vilken kommunikationsbyrå använder ni?” Den som ställde de två frågorna såg mest ut som en fågelholk, när jag stolt kunde berätta att det faktiskt var jag själv som skrev allt.

Nu hinner jag dock inte skriva mer den här veckan. Jag måste återgå till författandet av boken om Ideon (som ni kan läsa mer om nedan). Där känns skrivkrampen inte helt avlägsen, även om jag klarat mig än så länge.

PS/Min ledare publiceras varje vecka här på Ideonbloggen samt i Ideons nyhetsbrev, som nu har 4800 prenumeranter, vilka alla ingår i Ideons interna och externa nätverk. 

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Hans, dina ledare var alltid ett sant nöje att korr-läsa och lägga på plats i Ideons nyhetsbrev. Till och med under semestertider skötte du dig exemplariskt. Du skrev och lämnade (nästan) alltid in din ledare i tid. Nyhetsbrevet gick faktiskt ut varje vecka även under Gertruds tid, i alla fall sedan jag började jobba på Ideon (1999). Jag fick äran att sätta ihop Ideons nyhetsbrev varje vecka under 12,5-års tid. Lycka till med att skriva fortsatt trevliga ledare. Jag läser dem alltid fast jag inte jobbar kvar. 🙂

  2. Mycket läsvärt , välskrivet och tankeväckande som man ser fram mot att läsa varje vecka
    Stort tack Hans för din uthållighet !