Parkeringsglädje

Hans Möller 2014Känner du igen dig? Du sitter på ett möte, deltar i ett föräldramöte eller står i en kö på Systembolaget och kommer plötsligt på att parkeringen går ut om 3 minuter.

Och eftersom du fått lite för många P-böter den senaste tiden, så börjar det krypa i kroppen. Inte blir det bättre av att du faktiskt gjort rätt för dig och betalat P-avgiften som den goda samhällsmedborgaren du är. Trots att de två närmsta P-automaterna var ur funktion och du fick kämpa dig fram i regn och blåst till en automat som fungerade.

Dessutom tog P-automaten inte betalkort och eftersom du inte hade någon växel fick du leta upp en närbutik för att växla till mynt. Och för att göra det var du tvungen att köpa en kexchoklad, fast du inte borde, då affärsinnehavaren ställde det kravet, då han var innerligt trött på parkeringsväxlare. Kexchokladen slänger du i närmsta papperskorg eftersom du just bestämt dig för en LCHF-diet. Parkeringen betald och det känns bra.

Du står där i kön och överväger alternativet att springa ut till bilen efter ännu en växling och ytterligare en kexchoklad, som du denna gång vet med dig att du inte klarar av att hoppa över. Nej, du chansar och köper din flaska vin, som nu visar sig bli den dyraste flaska du någonsin köpt, eftersom P-boten lyser lång väg när du närmar dig bilen. Hur kul är det?

Men om man nu sedan ett tag tillbaka skulle befinna sig i Lund, så kommer denna situation aldrig mer att behöva hända, tack vare det fantastiska Ideonföretaget Parkster. Numera betalar man enkelt och gesvint sin parkering med Parksters app i sin mobiltelefon.

Man behöver inte längre leta efter P-automater, och skulle man bli fördröjd, så plockar man fram sin mobiltelefon och flyttar fram parkeringstiden. Hur bra är inte detta? Man blir ju till och med glad av att parkera nu förtiden.

Frågan är när man ska kunna bli lika glad av att parkera i Malmö?

5 kommentarer

5 kommentarer

 1. I Malmö finns redan 4 alternativ (Easypark, SMS Park, Tele-p och Mobill). Parksters tjänst tillför inget nytt så har svårt att se varför dom skulle ta in den tjänsten också.

 2. Jag har bara positiva erfarenheter av Parkster-appen. Parkerar i Lund och det är kanon att bara ta fram appen när man ser den långa kön vid automaten.

 3. Mikael Åström

  Att betala parkeringen med hjälp av mobilen har funnits i flera år – även i Malmö och till och med i Stockholm. detta måste alltså vara något helt nytt men jag förstår inte skillnaden mot hur det fungerar med lunda-appen… Dock är det en begränsning i att det finns en minsta avgift…. fördelen är dock att när man kommer till bilen så använder man appen igen och avslutar parkeringen med följd att man inte betalar längre parkering än man använt – och då kanske startavgiften betalar sig…. men jag måste alltså ha missat något eftersom detta funnit i Malmö i flera år – och i Stockholm…

 4. Susanna Olsson

  Låter bra, men när inte appen fungerar till belåtenhet så får du p-bot ändå fast du har gjort rätt för dig, Parkstar ser att man har varit inne i appen och gjort försök med att göra rätt för sig. Du får skylla dig själv, Hur kul är det då med elektroniken. Susanna

 5. Bosse Jaxelius

  Hans
  I Malmö har Easypark haft samma tjänster under lång tid. Jag har länge varit förundrad över varför man i Lund varit tvungen att betala med kort eller i värsta fall mynt i centrala Lund… Härligt att även Lund nu kliver in i den elektroniska parkeringsvärlden!
  🙂
  Bosse