Var får han allt ifrån…

Hans Möller 2014…den där Frostberg?

I lördagens näringslivsbilaga i Sydsvenskan skrev Thomas Frostberg en krönika om projektet som går under arbetsnamnet @Ideon. Det handlar om att vi under hösten ska utreda om det finns förutsättningar att bredda nyttan av Ideons varumärke i nordöstra Lund. Och det ska jag nu koncentrera mig på fram till jul, vid sidan av skrivandet på boken @Ideon.

Under den perioden kommer Rickard Mosell, som till vardags är VD för Ideon Innovation, att gå in som tillförordnad VD för Ideon AB i mitt ställe. Det kommer han att sköta alldeles utmärkt och Ideon ligger i goda händer.

Frostberg skriver i sin krönika att han gillar tanken på @Ideon, men att han grämer sig över att det inte var han som kom på idén. Nej, det kanske han inte gjorde, men å andra sidan har han eldat på frågan i flera krönikor både i Sydsvenskan och tidigare. Så lite ”cred” ska han allt ha.

Men sedan skriver han att jag i egenskap av projektledare för @Ideon kommer att dra mig tillbaka i en mörk skrubb någonstans på Ideon för att tänka utanför boxen och förhandla med fastighetsbolagen på området. Så kommer jag definitivt inte att jobba.

Är det något jag har lärt mig av vår satsning på öppen innovation under de senaste åren så är det att göra precis tvärtom. Ut i verkligheten och frottera med så många olika människor som möjligt och inte vara rädd att testa nya tankar.

Jag har så klart bollat tanken med många människor som jag har mött det senaste året och med ett par få undantag så har jag bara mött positiv energi och inte sällan uttrycket – ”Det var sannerligen på tiden!” Förväntningarna på att det här ska bli bra i slutändan är höga, men jag gillar att arbeta under press.

Parallellt jobbar jag som sagt med att skriva på boken @Ideon, och det är fantastiskt roligt. Jag har nu intervjuat drygt 15 Ideonprofiler och vaskat fram helt underbara historier som ska in i boken. Men vi behöver fler, och inte minst kvinnor. Så ta gärna kontakt med mig eller Misa Diestel på Ideon AB eller maila till boken@ideon.se.

Glöm inte heller bort att gå in på Crowdfundingsidan och gör en förhandsbeställning av boken eller skänk en slant till projektet. Ju fler som gör det , desto bättre blir boken.